Oferta Esportiva 19-20

Ja pots veure el Plà d'Oferta Esportiva de Quart de Poblet 2019-2020 Oferta Esportiva 19-20 (images/DOCUMENTOS/cat-dep-qdp-19-val-baja.pdf)


Leer más...

Oferta esportiva 18-19


Leer más...

Piscina d'estiu 18


Leer más...

Coneixes les Instal·lacio...

Descubre las instalaciones deportivas de Quart de Poblet


Leer más...

Ha arrivat el moment

Fes clic i descobreix Quart de Poblet, Ciutat Esportiva


Leer más...
01234

Juan Antonio Cebrián: "Els escacs t'ajuda a prendre els camins correctes en la teua vida"

Categoria: Escacs
Es va publicar el dilluns, 21 gener 2013

juan-antonio-cebrian

- Com comences a jugar als escacs?

- El meu inici en el món dels escacs va ser als 5 anys, que és molt típic ja que quan estàs en infantil-primària t'apuntes a totes les activitats extraescolars que hi ha en eixe mateix col•legi. Als 5 anys, no únicament anava a escacs sinó que anava a handbol, bàsquet i a futbol. Així que amb ajuda de mon pare i dels meus primers professors, que van ser Domingo Morello Ostos i Juan Pentinat Pentinat, vaig aprendre a moure les peces.

- Per què tries els escacs i no qualsevol altre esport?

- No va ser fàcil, perquè en el moment en el qual vaig tindre que, estava apuntat a bàsquet, que era també un esport que m'apassionava, però portava ja uns 5 anys en els escacs i ja tenia moltes amistats amb xiquets que anaven a classes d'escacs i amb els quals m'identificava prou, a més dels veterans del Club Escacs Quart. També va tindre prou influència en aquell temps el meu cosí, David Redondo Flores, que era el que impartia les classes en el Club, i sempre tindre un familiar amb el qual compartixes un hobby/deporte/juego fa molt. Així que vaig decidir seguir en els escacs en compte de amb el bàsquet, ja que amb els escacs jugava molts tornejos i podia dedicar-li més temps.

- Què és el que més t'agrada dels escacs?

- Hi ha moltes coses que m'agraden, però jo consideraria la més important eixa virtut que té d'abstraure't de tot i la tranquil•litat que transmet. Hi ha altres característiques que m'agradarien destacar que és el desenrotllament de la creativitat, de la intuïció i del control de nervis. Molts pares apunten els seus fills perquè els escacs simplement els ajuda a controlar els seus nervis. A mi, m'ha ajudat molt a desenrotllar la intel•ligència i la memòria, factors que m'han servit després en l'escola i institut.

- Què vas sentir al guanyar el torneig d'Almeria?

- Perquè sincerament no vaig ser al torneig a guanyar-ho. El meu objectiu era disfrutar del torneig i de la ciutat d'Almeria i intentar pujar uns quants punts d'ELO FIDE. Començava el torneig com rànquing 8 de 50 jugadors, és a dir, era dels 'jugadores fuertes', però a pesar d'això, en cap moment tenia la intenció de guanyar-ho ja que els 7 primers del rànquing eren jugadors experimentats i també hi havia altres jugadors jóvens amb molta progressió. Van ser clau en la meua victòria les últimes quatre partides consecutives que vaig véncer. En l'última ronda, després de finalitzar la meua partida, van vindre tots els jugadors a felicitar-me perquè ja era campió virtual i jo no ho sabia, així que em vaig sentir orgullós de l'esforç realitzat i que la gent vinguera a felicitar-me, ja que tots eren d'Almeria, Granada i no coneixia a ningú, així que em va omplir eixe gest per part d'ells. Estava orgullós del torneig que vaig fer i de la victòria, ja que mai havia guanyat un torneig de partides lentes.

- Què va ser el més complicat del Torneig?

- El més complicat va ser mantindre la mateixa tensió en totes les partides, pel fet que unes partides són més dures que altres, i en les que són menys dures s'ha de tindre la mateixa tensió i concentració. Un altre factor que complicava fer un bon torneig és que eren diverses partides al dia, i cada partida pot durar 3 o 4 hores, és a dir, és prou. En un torneig d'estes característiques, només tens 2 hores per a menjar i sopar i un parell d'hores més per a preparar les partides.

- Què significa per a tu els escacs?

- Podria començar definint-la com 'arte i cálculo', però significa moltíssimes coses, ja que he crescut amb els escacs des de xicotet, he passat tant bons moments com roïns (que són les derrotes, però les derrotes són clau per a aprendre i per a progressar) . Per a mi, significa un poc més que un deporte/hobby/juego, no sé molt bé si ho vaig a definir bé o si són les paraules correctes, però crec que amb unes quantes paraules és suficiente,: diversió, passió i instrucció. Els escacs t'ajuda molt després en la teua vida, tant a saber triar els camins correctes com a prendre decisions sense ajuda de ningú, a més del que s'ha dit anteriorment ja que coneixes molta gent amb la qual compartixes eixe hobby. Com bé va dir Bronstein: 'Jugar una partida d'escacs és pensar, elaborar plans i també tindre una mica de fantasía'.

- Creus que és una disciplina que podria gaudir de major acceptació? Què faries per a aconseguir-ho?

- Sí, pense que els escacs pot aportar moltes coses, a més del que ja és en si (per a alguns un esport, per a altres un joc) . Crec que la gent té una concepció dels escacs un poc incorrecta, ja que ho veuen com un joc avorrit i això no és així. Una persona no pot valorar una cosa si abans no ha estat en ella o no li ha dedicat temps.

- Quina és la teua meta en el món dels escacs?

- M'agradaria continuar progressant ja que encara em queden moltíssimes coses per aprendre, així que la meua meta es basa principalment a continuar millorant i aconseguir el major nivell possible.

© Área de Deportes Ayuntamiento de Quart de Poblet
Información: Avda Antic Regne de Valencia S/N Complejo Pabellón-Piscinas Cubiertas
tel. 961522441/961536210 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.   //  Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.