Oferta Esportiva 19-20

Ja pots veure el Plà d'Oferta Esportiva de Quart de Poblet 2019-2020 Oferta Esportiva 19-20 (images/DOCUMENTOS/cat-dep-qdp-19-val-baja.pdf)


Leer más...

Oferta esportiva 18-19


Leer más...

Piscina d'estiu 18


Leer más...

Coneixes les Instal·lacio...

Descubre las instalaciones deportivas de Quart de Poblet


Leer más...

Ha arrivat el moment

Fes clic i descobreix Quart de Poblet, Ciutat Esportiva


Leer más...
01234

Leontxo García aposta pels escacs per a previndre l'Alzheimer: " Substituïm la teleporqueria pels escacs"

Categoria: Escacs
Es va publicar el dijous, 06 octubre 2016

leontxo-garcia

Leontxo García, periodista expert en escacs, va assegurar que esta modalitat esportiva hauria de substituir a la teleporqueria, ja que és una ferramenta molt important per a previndre l'aparició de l'Alzheimer.

"Substituïm la teleporqueria pels escacs", va dir el conferenciant que va impartir una xarrada en Quart de Poblet titulada "Els escacs: un excel·lent gimnàs mental", corresponent als actes del Dia Internacional de l'Alzheimer.

García va lamentar que no es puga aplicar els escacs en persones que ja han manifestat la malaltia perquè "si ensenyem a un malalt de Alzheimer a moure les peces, dos hores després no se'n va a acordar".

Però l'estudiós sí que va destacar la important labor preventiva de la pràctica dels escacs: "Que sapiem no hi ha res a previnga l'Alzheimer de forma radical. Però sí que sabem que hi ha una relació inversa entre més activitat mental i menys risc de patir una demència senil".

"Estem parlant d'una labor preventiva per a impedir el desenrotllament de la malaltia. Sí que podem aconseguir retardar molt, tal vegada sis, set o huit anys, el desenrotllament extern de la dolencia", va continuar García en declaracions a la Regidoria d'Esport de Quart de Poblet, dirigida per Manuel Díaz.

Durant la seua intervenció, García va argumentar esta teoria per la qual els escacs servix de gimnàs mental, ja que un aficionat britànic als escacs, que mostrava els primers símptomes, va morir en un accident de tràfic i després de l'autòpsia es va comprovar que la malaltia estava molt avançada.

"Quan li fan l'autòpsia descobrixen que les plaques de beta-amiloide, el termòmetre que mesura quant Alzheimer tens, corresponien en realitat a un malalt terminal, però ell només mostrava símptomes molt incipientes", va explicar Leontxo García.

"D’ací sorgix la hipòtesi, junt amb altres casos semblants, de que si els escacs no prevé com a mínim retarda molt", va agregar l'expert en escacs, qui va invitar els diferents governs a apostar per la pràctica d'esta disciplina perquè les persones arriben a una edat avançada amb una bona salut mental.

"Cal mentalitzar la població que igual que els nostres iaios ja sabien que l'exercici físic era molt important el gimnàs mental és igual o més important. Això hem d'aconseguir. Els governs tenen una enorme responsabilitat", va afegir.

També va reivindicar la importància d'exercitar el cervell diàriament perquè l'Alzheimer o altres malalties cognitives tinguen menys impacte en la vida de les persones.

"Es tracta de connectar les neurones dels dos hemisferis cerebrals. Si augmentem el nombre de connexions el cervell funcionarà millor. El cervell actua com un múscul. Si tu estimules el cervell tots els dies estàs augmentant el número de conexions", va indicar.

Finalment, va mostrar la seua alegria per impartir una conferència en la nostra localitat: "Quart de Poblet és una referència en diferents àmbits culturals, artísitcos i socials. Per a mi és un honor aportar el meu granet d'arena a un municipi que es distingix per ser una referència".

© Área de Deportes Ayuntamiento de Quart de Poblet
Información: Avda Antic Regne de Valencia S/N Complejo Pabellón-Piscinas Cubiertas
tel. 961522441/961536210 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.   //  Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.