Pepe Valdelvira, fundador del Karate Quart: "Sense xiquets no hi ha futur"

Categoria: Entrevistes
Es va publicar el dijous, 19 juliol 2012

img

- Quina valoració fas de la temporada del teu club?

- Excel•lent, extraordinària.

- Els xiquets són el futur?

- Per descomptat. Sense xiquets no hi ha futur.

- Què et produïx més satisfacció: aconseguir un títol en categories inferiors o en absolutes?

- Lògicament com més important és el repte sempre hi ha més satisfacció. Però, lògicament, també li prestem molta atenció a les categories inferiors. És important parlar amb els pares perquè deixen als més jóvens créixer esportivament? Nosaltres assessorem sempre els pares i als alumnes tenint en compte l'edat del competidor.

- És moment de planejar la pròxima temporada. Quins són els objectius principals per a la campanya que comença al setembre?

- El plantejament de cada temporada sempre és automàtic. Cal millorar en tots els aspectes esportius i augmentar, en la mesura que siga possible, la satisfacció dels competidors i el seu número. D'esta manera, sens dubte, aconseguirem que arriben a ser millors persones en la societat.

- Com naix el teu club?

- L'Escola de Karate Quart va nàixer el 5 de novembre de 1979 amb la primera classe a les 18 hores. Fa d'això ja 33 anys. Vam nàixer amb la il•lusió de desenrotllar este esport que constituïsca una forma de vida. El karate, en l'interior dels practicants, és per sempre, no importa l'edat per a estar formant-se constantment. Hui en dia és l'escola més longeva de València de karate shotokan. A més tenim tots els nostres membres federats des del primer dia.

- És una satisfacció veure passar a tantes generacions, ¿no?

- És per a mi una gran satisfacció veure els pares, que van començar amb mi amb 10 anys, exercitar-se amb els seus fills. Inclús alguns entrenen junts en la classe d'adults. És el cas de José Pons amb la seua filla Cristina, Francisco Oña amb els seus fills Francisco i Javier, Jesús Vaig mediar amb el seu fill Jesús, entre altres. Hi ha, a més, oficials de les forces de seguretat de l'estat que porten als seus fills a entrenar amb ells.

- Quin ha sigut l'èxit d'algun dels teus esportistes que més t'ha emocionat?

- Hi ha molts en tots estos anys. Un dels més recents, que m'ha omplit d'orgull, és l'ascens a Mestre Nacional i 4t DONEN de karate de José Antonio Molina. Ha sigut el meu millor alumne en 33 anys sens dubte. També vull destacar José Company, soci número 1 del club, porta 33 anys continuats venint de Xirivella per a entrenar tots els dies en Quart.

- Continuen tenint por els pares a què practiquen un esport de contacte?

- No. La prova està en que el Club Karate Quart és el segon de tot el municipi amb més esportistes federats després del futbol. I hi ha 22 clubs en Quart de Poblet...

- Les arts marcials es posaran algun dia a l'altura dels esports multitudinaris?

- Hi ha dos o tres esports que tinguen més practicants que les arts marcials.

- Què necessita un bon competidor per a arribar alt en el teu esport?

- Entrenament, disciplina, control i respecte a l'adversari.

© Área de Deportes Ayuntamiento de Quart de Poblet
Información: Avda Antic Regne de Valencia S/N Complejo Pabellón-Piscinas Cubiertas
tel. 961522441/961536210 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.   //  Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.