Sergio Davia, del Club Escacs Quart: “Els escacs és fàcil d'aprendre i molt difícil jugar bé”

Categoria: Entrevistes
Es va publicar el dijous, 28 juny 2012

sergioDaviaEscribano

- Com arribes als escacs?

- Perquè com la gran majoria de persones que formem el club, a través de la promoció de l'esport base que es treballa en els col•legis i en l'Escula d'Iniciació Esportiva d'Escacs. I d'això fa ja 21 anys! La coordinació entre l'Ajuntament, les AMPA's, els clubs esportius, Quart per l'Esport, i els Col•legis fa possible que tots els xiquets i xiquetes tinguen una primera presa de contacte amb diferents esports en el centre escolar i decidisquen quin li agrada.

- Per què decidixes quan eres un xiquet practicar escacs?

- Per casualitat. En sext curs un professor ens va dir que hi hauria classes extraescolars d'escacs i alguns ens apuntem. Després participem en els Jocs Escolars i comences a conéixer altres persones que porten el club i a altres companys d'altres col•legis. I et diuen que t'apuntes a l'Escola d'Escacs. I a poc a poc vas entrant en el club, coneixes a més gent i t'ho passes genial. I fins hui.

- A més de jugar als escacs, practiques un altre esport?

- No, no practique un altre esport. Deuria però no ho faig.

- Què t'aporta els escacs que no ho fa qualsevol altre esport?

- No parlaria del que aporta un i no aporta un altre. Els escacs aporta reflexió, maduresa, capacitat de resolució de problemes i presa de decisions, conéixer gent, fer amics, esforç mental i, encara que coste creure-ho per als que no competixen en els escacs, també molt esforç físic.

- És cert el mite que els escacs és complicat?

- Com moltes coses en la vida, és fàcil d'aprendre i molt difícil jugar bé.

- Què es necessita per a ser un bon jugador?

- Ufff, perquè dedicar-li moltíssimes hores a aprendre, molta maduresa i una capacitat innata. Per molt que practiques només alguns tenen la capacitat d'entendre tot l'univers dels escacs. Però l'important, des del meu punt de vista, no és ser un bon jugador sinó l'esforç de superació personal, intentar ser millor cada dia. El camí que recorres és més important que els resultats.

- Has arribat a ser president del club d'escacs de Quart. Quines creus que és el moment actual dels escacs en el nostre poble? Es juga molt, hi ha tradició?

- Actualment serem uns 50 socis en el Club d'Escacs Quart. Potser pareixerà que no som molts però estem entre els deu clubs amb més federats de tota la Comunitat Valenciana. Sense dubtar-ho estem en el millor moment dels escacs en Quart des que es va fundar el Club en 1989.

- Quin és el millor moment que guardes dels teus anys de dedicació als escacs?

- Són molts, no destacaria un en concret. A nivell esportiu els èxits per equips, jo els disfrute més que els individuals. A nivell social, els amics que tinc.

- Anand o Kasparov?

- Kasparov.

© Área de Deportes Ayuntamiento de Quart de Poblet
Información: Avda Antic Regne de Valencia S/N Complejo Pabellón-Piscinas Cubiertas
tel. 961522441/961536210 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.   //  Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.