Alfonso Esteban, jugador del CBM Quart: "El handbol és una forma bonica, divertida i diferent de jugar amb un baló"

Categoria: Entrevistes
Es va publicar el divendres, 08 juny 2012

- Què significa per a tu el handbol?

- Una forma apassionant i divertida d'aclarir-me, mantindre'm en forma, fer amics i créixer com a persona.

- Per què vas decidir iniciar-te en el handbol?

- De tots els esports que vaig practicar de xicotet va ser el que més em va agradar. I el que millor se'm donava. A més ho practicava amb quasi tots els amics.

- Què necessita l'esport que practiques perquè es convertisca en una disciplina de masses com el futbol o el bàsquet?

- Major repercussió en mitjans de comunicació i major suport per part de patrocinadors, perquè a nivell esportiu Espanya és un referent mundial.

- Per què creus que el handbol de Quart està reconegut en tots els racons de la Comunitat Valenciana?

- És un dels clubs amb més història del handbol valencià, a més de ser una de les millors pedreres. Han eixit jugadors de gran nivell, alguns d'ells internacionals absoluts.

- El treball que es realitza en les categories inferiors acaba donant els seus fruits en el primer equip?

- Per descomptat, és importantíssim tindre una bona base en què els millors de cada promoció acaben reforçant el primer equip, a més d'assegurar l'existència del club a llarg termini.

- S'aposta per la gent de la casa tant per a exercir d'entrenadors com per al primer equip?

- Sí. Una prova d'això és que enguany s'ha aconseguit l'ascens amb molta gent de la casa, la majoria molt jóvens i pels que s'ha apostat molt fort. Tots els entrenadors de categories inferiors són de Quart o membres de l'equip senior.

- El club de handbol de Quart és reconegut en l'exterior però creus que la població sap tot l'esforç dediquen els membres dels distints equips?

- No. Quart és un poble que, a pesar de comptar amb molt bons clubs i esportistes, el reconeixement tant per part de patrocinadors com de molts habitants és per a altres esports com el futbol.

- Des de la teua experiència, és bonic veure als més jóvens practicant handbol en compte de qualsevol altra modalitat esportiva?

- És divertit veure als nanos practicant el teu esport i et sents identificat perquè tots hem passat per ací. A més, és alegren-te veure i saber que les coses s'estan fent bé.

- Quines característiques ha de tindre un bon jugador de handbol?

- Un jugador de handbol ha de ser intel•ligent, humil, treballador, nerviós i ha de tindre confiança en un mateix i en els seus companys. Les qualitats físiques i tècniques es poden adquirir amb un poc d'esforç i entrenament.

- Com animaries un xiquet a què provara el handbol?

- Li diria que és una forma bonica, divertida i diferent de jugar amb un baló.

- Què t'aporta el handbol que no ho fa qualsevol altra faceta de la teua vida?

- És la meua forma de desconnectar dels problemes, faig esport, descàrrec adrenalina, m'ajuda a mantindre'm en forma i se m'obliden la resta de preocupacions que puga tindre, en gran part degut als meus companys, quan arribem a entrenar o a jugar tots deixem de costat nostres problemes i ho passem realment bé. És una gran experiència tant esportiva com personal i que recomane a tot el món

© Área de Deportes Ayuntamiento de Quart de Poblet
Información: Avda Antic Regne de Valencia S/N Complejo Pabellón-Piscinas Cubiertas
tel. 961522441/961536210 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.   //  Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.