Óscar Garde, jugador de frontenis: "Es un esport que continua resistint a pesar que altres s'estan posant de moda"

Categoria: Entrevistes
Es va publicar el dilluns, 28 maig 2012

oscar-garde2

- Quart de Poblet sempre ha tingut una gran tradició en frontenis. A què es deu?

- El boom d'este esport arriba en els anys 90. La majoria dels nostres pares ho practicava, i els seus fills comencem a fer-ho. Molts hem continuat ja que és un esport de raqueta en què la competició és elevada, sent molt important la compenetració amb el teu company. És un esport que continua resistint a pesar que altres esports s'estan posant de moda.

- Quart és un referent en el món del frontenis autonòmic?

- Sí, en estos moments Quart de Poblet té dos equips competint en les dos categories més altes de la Comunitat Valenciana, Territorial i Divisió d'Honor. Hem quedat diversos anys seguits en tercera posició i arribant a semifinals de copa.

- Per què tries fer frontenis en compte de qualsevol altre esport més majoritari?

- Com ja he comentat, mon pare jugava i des de molt xicotet he anat amb ell al frontó. Als 8 anys em vaig apuntar a l'escola de frontenis i des de llavors ho practique. Llavors ho practicàvem molts més xiquets que ara, però potser este esport torne a posar-se de moda en un futur.

- Què és el que més t'agrada del frontenis?

- És un esport de raqueta on el cul i el davanter tenen les seues característiques tècniques i físiques, has de saber llegir les partides compenetrant-te amb el teu company, depenent de com juguen els teus adversaris. La competició és molt divertida ja que es juguen 3 partides per jornada en la es presenten tres parelles per a fer el sorteig de les trobades, l'atzar i la intuïció de qui pot jugar una partida o una altra és molt important per al desenllaç del resultat final. Després, cada partida és un món i dos o tres punts seguits et poden donar vida o et poden afonar. Ho recomane, és molt divertit i sa.

- Què t'aporta el frontenis que no t'oferix cap de les teues activitats quotidianes?

- Pots fer exercici, evadir-te dels problemes quotidians i una forma de cremar adrenalina i és molt divertit, molt competitiu.

- Explica la química que s'ha de tindre amb un company per a aconseguir formar la parella perfecta.

- Han de tindre això mateix, química, confiança l'un en l'altre, has d'alçar al company quan se li van un parell de punts i la comunicació ha de fluir en tot moment ja que les partides tenen moltes fases. Hi ha ocasions que dorms la partida, que et jugues punts, que mous a un dels teus contrincants i, tot això, forma part de l'estratègia de la parella i de l'equip.

- És complicat compaginar-se amb un altre jugador?

- Cada jugador té les seues pròpies característiques. No tots són compatibles, però per a això es treballa molt en els entrenaments.

- Quina diferència a un davanter d'un posterior?

- El davanter, normalment, és més explosiu i tècnic. El cul és mes físicament i mentalment fort.

- Hi ha pedrera en Quart per a seguir amb els equips?

- Desgraciadament cada vegada menys, però en l'escola continuem treballant perquè sí que es continue.

- Creus que ha abaixat el nombre de practicants respecte als anys daurats del frontenis?

- Sí que ha baixat. L'entrada d'altres esports, no tots els xiquets continuen o valen, la crisis... Tot influïx.

- Com valores el treball que es fa des de l'Ajuntament per a fomentar el frontenis en Quart?

- Bona. Tot el que es proposa, abans o després, es va complint.

© Área de Deportes Ayuntamiento de Quart de Poblet
Información: Avda Antic Regne de Valencia S/N Complejo Pabellón-Piscinas Cubiertas
tel. 961522441/961536210 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.   //  Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.