José Medina, director esportiu del Club Bàsquet Quart: “La nostra gran aposta és l'esport base”

Categoria: Entrevistes
Es va publicar el dimecres, 09 maig 2012

Senior-Masculino- L'esport base és la gran aposta del club?

- Sí que és la nostra gran aposta i, de moment, ens està eixint prou bé. Tenim equips en totes les categories tant en masculí com en femení. En l'actualitat tenim 12 conjunts de categoria de formació des de l'equip benjamí fins als equips sèniors B.

- Quines són els senyals d'identitat de l'equip?

- El treball constant, l'afany de superació, creure com a club en tots els aspectes.

- Què se'ls intenta transmetre als més jóvens durant l'aprenentatge?

- Una disciplina i una educació esportiva que s'aconseguix amb el treball dia a dia i que assenten un compromís i una obligació a l'hora de fer esport.

- És difícil coordinar un club amb tants jugadors?

- Sí quan una persona fa el que li agrada sempre et quedes amb el positiu. Sí que és molt de treball però sempre traus forces per a fer-ho cada dia millor.

- Indica'ns l'èxit recent amb què més t'has emocionat en els últims anys.

- Més que emocionat em sent orgullós del treball que estem realitzant en la direcció esportiva i també per part de la Junta Directiva. Veus com els teus equips creixen en l'esportiu i també com a entitat. Hem disputat sis equips un torneig a Peníscola i hem aconseguit ser campions en júnior i infantil masculí. També vam ser subcampions en infantil femení, tercers en cadet i júnior femení. Cal donar-los l'enhorabona perquè ha sigut un any molt complicat per a ells i en el torneig es va reflectir.

- El bàsquet ha sabut rendibilitzar les victòries de la selecció per a comptar amb més adeptes?

- Sí. Però no sols a nivell del bàsquet masculí sinó també amb el bàsquet femení que a nivell de mitjans de comunicació no se li dóna tanta transcendència. Elles també han arribat lluny en els campionats que han participat.

- És important comptar amb un grup d'educadors que sàpien transmetre la passió pel bàsquet?

- Sí però més que educadors són entrenadors ben preparats que aconseguixen que els xicotets aprenguen cada dia un poquet mes d'este esport. Ells mateixos han de veure que es van superant.

- Els jugadors del present són els entrenadors del futur en el vostre club?

- Nostres equips de formació estan sent entrenats pels nostres jugadors de categories superiors. Dóna molt bon resultat perquè açò fa que els jugadors de formació assistisquen als partits que juguen els seus entrenadors i aprenguen d'ells.

- Com afronteu el final de temporada?

- Des del merament esportiu prou bé amb la possibilitat d'ascens de dos equips l'infantil femení i el Senior a femení que han de disputar la fase d'ascens el pròxim mes de maig. La resta d'equips acabant les seues lligues regulars i disputant el trofeu federació que s'inicia a mitjan mes de maig.

- Què espereu del futur i quins són els plans que voleu posar en marxa l'any que ve?

- Del futur continuar creixent quant a jugadors i també com a club. Els plans de la temporada que ve són la intenció de formar dos equips més de categories de formació i l'ascens del Senior masculí a la categoria Autonòmica.

- Com valores el treball que es realitza des de l'Ajuntament de Quart per l'esport?

- Bo. És un treball que cada any es veu perquè any rere any van apareixent clubs nous gràcies al suport de l'Ajuntament.

© Área de Deportes Ayuntamiento de Quart de Poblet
Información: Avda Antic Regne de Valencia S/N Complejo Pabellón-Piscinas Cubiertas
tel. 961522441/961536210 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.   //  Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.