Pepo Torres, practicant de longboard: "La millor meta és acabar disfrutant d'una bona sessió d'onades amb els teus amics"

Categoria: Entrevistes
Es va publicar el divendres, 04 maig 2012

Pepo-Torres

- Com decidiu crear un club de surf en Quart? Per què naix?


 - Per la meua vinculació amb el poble de Quart de Poblet. Ha sigut molt gratificant crear un club esportiu en un municipi on es bolquen tant per l'esport. Et facilita molt la teua progressió. Naix per la necessitat tindre un respatler d'informació i suport als surfers de tota la Comunitat Valenciana. Sent així Quart el promotor d'este esport en la nostra àmbit autonòmic.


- Quanta gent formeu el club?


- No ens importa el número, el que ens importa és ajuntar-nos en la platja per a practicar l'esport que tant ens apassiona…. En qualsevol cas som 75.


- Explica els motius pels quals et decidixes pel surf i no per qualsevol altre esport més pròxim?


- Resultarà graciós, però sempre pense que m'avorria fer castells d'arena i em quedava esbalaït veient als surfers i em vaig dir: “Jo vull fer això algun dia”. Al poc ja tenia la meua primera taula davall el braç amb 8 anys. El que ho prova és rar que no es quede agarrat per este esport i es convertisca en passió-obsessió pel surf.


- Qui és el teu ídol?


- Chris del Moro, per la senzillesa i felicitat que transmet. Em veig reflectit…


- Has viatjat molt per a poder agafar bones onades?


- Si, no em puc queixar, però sempre queda eixe viatge pendent. He recorregut tota la península… He estat a Cadis, Galícia, Astúries, Santander, País Basc, Barcelona, València, Mallorca, Eivissa, Lanzarote, Tenerife i Palma de Mallorca.
I si Madrid tinguera onades aniria a surfearlas –Ironitza-, però crec que per ara el més sonat és el Pomerars i no hi ha onades…
També he estat en el sud de França, com Hossegor, Les Landes, Biarritz, Hendaye; Portugal en Peniche, Ereceira. Després en la meua estada llarga als EUA, Califòrnia vaig poder disfrutar de tota la seua costa des de Santa Cruz fins a Sant Dídac, escapant-me al lloc més anomenat al parlar d'onades i de surf: Hawaii. Quan estan a Hawaii et preguntes: per què m'he d'anar?…


- Un lloc a què t'agradaria anar per a practicar surf?


- Munic, Perú i Austràlia.


- Quina és la meta de qualsevol surfista?


- -Pensa- U per naturalesa vol superar-se, però com a surfista la millor meta és acabar disfrutant d'una bona sessió d'onades amb els teus amics.


- En quina competició t'agradaria participar?


- No sóc molt de competicions però sí que vaig a algunes a participar. M'agradaria anar a algun Europeu, la pressió ha de ser al•lucinant.
A les que sòl anar són a les locals i nacionals que es realitzen de Longboard i a la Internacional de Longboard de Salinas… En esta última no he quedat malament els últims anys, tenint en compte el nivell que hi ha de tots els països.


- És un esport de temporada o es pot practicar en qualsevol moment de l'any?


- Es pot practicar tot l'any i molts diuen que és d'estiu però és més d'hivern pels grans onatges que es formen en esta època.


- És perillós?


- Perill és quan no mides les teues possibilitats i no visualitzes bé l'estat del mar. El perill ho poses sempre tu, tenint en compte el nivell de cada u.
Sempre cal deixar les tensions i problemes fora de l'aigua i no entrar amb elles perquè no és bo. Així eixiràs com a nou.


- Què feu des del club de Quart per a promocionar el surf en el nostre municipi?


- Intentem realitzar activitats relacionades amb el surf, com per exemple classes d'iniciació en la piscina municipal. Açò es feia més fàcilment quan els treballs ens donaven més temps lliure. Però actualment es té més responsabilitats, treball i família. Pel que es fa més difícil poder organitzar coses. Fins ara estem contents amb les activitats que hem fet ja que continua havent-hi demanda any rere any.


- Valora el treball que fa l'Ajuntament de Quart en matèria d'esports


- Pel que jo veig tant la regidoria i regidor d'esports fan molt bona labor en el municipi sent pròxims als seus clubs ajudant-los en tot el que puguen i proposant idees de creixement futur per a cada club.

© Área de Deportes Ayuntamiento de Quart de Poblet
Información: Avda Antic Regne de Valencia S/N Complejo Pabellón-Piscinas Cubiertas
tel. 961522441/961536210 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.   //  Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.